Frigărui "5 feluri de carne"

luni, 8 iulie 2013

Frigăruile astea merg de minune la un grătar cu sos barbeque şi multă bere :)
Din ingredientele folosite mi-au ieşit 6 frigărui.
   




Ingrediente:
6 pulpe de pui
300 g carne de porc
5 crenvurşti
10 felii de bacon
6 cârnaţi
rozmarin
salvie
sare
piper


Mod de preparare

Pulpele de pui se spală, se dezosează şi se curăţă de pieliţă. Se învelesc în hârtie de cuptor şi se bat cu ciocănelul. Înăuntru se pune câte o rămurică de rozmarin.
    
Carnea de porc se taie cubuleţe şi fiecărui cubuleţ i se face un buzunar unde se bagă o frunză de salvie.
    
Crenvurştii se taie în jumătate şi se învelesc în feliile de bacon.
Cârnaţii se taie bucăţele potrivite.
    
Se pun alternativ pe ţepuşe şi se prăjesc pe grătar sau pe tigaia grill 20 de minute, întorcându-se din când în când.


Poftă bună !

Cartofi cu bacon






Ingrediente:
600 g cartofi
200 g bacon
1 ceapă
1 lingură de muştar
1 lingură de oţet alb
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă timp de 10 minute. Se lasă la răcit, se decojesc şi se taie cubuleţe.
     
Baconul se taie fâşii şi se pune la prăjit până devine crocant, se toarnă oţetul şi se pune muştarul, se adaugă ceapa mărunţită şi pătrunjelul tocat, se mai lasă puţin după care se pun cartofii, sare şi piper.
     
Se acoperă cu un capac şi se lasă 10 minute.


Poftă bună !


Tortilla cu cremă de porumb







Ingrediente:
500 g cartofi
1 ceapă mare
150 g porumb
4 ouă
3 peperoncini
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Ceapa se taie rondele, iar cartofii se taie în 2 apoi se taie felii şi se pun la prăjit în ulei. Nu trebuie să se prăjescă foarte bine, se zdrobesc cu o paleta ca să fie moi.
     
Porumbul se pasează în blender. Peperoncini se rup bucăţele. Pătrunjelul se toacă mărunt.
     
Se bat ouăle, se pune sare, piper şi se amestecă cu toate celelalte ingrediente.
     
Pentru că am făcut o cantitate mai mare şi m-am gândit că o să fie greu de întors, nu am mai prăjit tortilla ci am făcut-o în cuptor.
     
Într-o tavă se pune hârtie de copt pe fund, iar pereţii se ung cu unt se toarnă compoziţia şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.


Poftă bună !
   


Tort cu piersici şi pişcoturi










Ingrediente:
250 g friscă lichidă
75 g zahăr
100 ml lapte
15 g gelatină
3 ouă
1 cutie de compot de piersici
pişcoturi 


Mod de preparare

Se bate frişca lichidă, după care se pune la rece.
     
Într-o oală se pune laptele la fiert, se adaugă gelatina, apoi zahărul şi ouăle bătute, se ţine pe foc mic şi se amestecă până devine cremă. Se lasă la răcit.
     
Se ia o formă şi se acoperă cu folie alimentară, se aşează pe pereţi pişcoturi înmuiate în sucul din compot.
     
Piersicile se taie bucăţele mici şi se amestecă cu frişca lichidă şi crema răcită şi se toarnă în formă.
     
Peste cremă se aşează alte pişcoturi înmuiate în compot. Se acoperă cu folie alimentară şi se ţine la frigider 4 ore înainte de a fi servit.
     
Se răstoarnă pe un platou. Se poate orna după preferinţă.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino