Morcovi cu năut

miercuri, 10 iulie 2013





Ingrediente:
200 g năut (din cutie)
500 g morcovi
1 căţel de usturoi
1 linguriţă de chimion
zeama de la o jumătate de lămâie
câteva frunze de mentă
ulei
sare


Mod de preparare

Morcovul se curăţă, se spală şi se pune la fiert întreg timp de 10 minute, după care se taie rondele. Se păstrează zeama.
     
Usturoiul se taie mărunt şi se pune la călit în ulei alături de chimion, se adaugă morcovii şi se pune 1 cană din zeama în care au fiert morcovii. Se adaugă năutul, se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc 15 minute.
     
După acest timp se opreşte focul, se stropeşte cu zeama de lămâie şi se presară frunzele de mentă.
Acest preparat se serveşte rece şi este foarte bun a doua zi.


Poftă bună !

Clătite sărate cu cârnaţi





Ingrediente pentru 2 porţii:
Pentru clătite
150 ml lapte
90 g făină
sare
Pentru umplutură
2 buc de cârnaţi
1 praz mic
6 prune uscate fără sâmburi
1 pahar vin roşu
1 linguriţă de seminţe de pin


Mod de preparare

Se amestecă bine făina cu laptele, să nu se facă cocoloaşe şi se fac 2 clătite din compoziţie.
     
Prunele se înmoaie în vin şi se pasează în blender.
     
Cârnaţii se prăjesc în puţin ulei, după care se scot şi se pun deoparte. Se taie prazul mărunt şi se pune la călit în acelaşi ulei, se scoate şi se împarte în 2 cantităţi şi se aşeaza fiecare cantitate pe câte o clătită. 

Se aşează cârnaţii pe fiecare clătită, se rulează şi se ornează cu prunele pasate şi seminţe de pin.
Se servesc calde.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino