Cheesecake tiramisu

joi, 11 iulie 2013

Cheesecake tiramisu este o prăjitură delicioasă, o combinaţie între cheesecake şi tiramisu, care se face foarte uşor şi fără coacere.








Blat

Ingrediente:
180 g pesmet din biscuiţi
100 g unt
50 ml cafea


Mod de preparare

Untul se topeşte şi se lasă la răcit.
Se ia o formă şi se tapetează pereţii şi fundul cu hârtie pentru copt.
     
Se amestecă pesmetul de biscuiţi cu untul topit şi răcit şi cafeaua şi se aşează pe fundul formei, presând foarte bine pesmetul.
Se ţine la frigider jumătate de oră.

Crema

Ingrediente:
250 g mascarpone
200 ml frişcă lichidă
120 g zahăr
12 g gelatină
100 ml lapte
3 ouă


Mod de preparare

Se pune laptele rece într-o oală şi se adaugă gelatina la înmuiat, apoi se pune oala pe foc şi se adaugă în lapte zahărul şi ouăle bătute cu mixerul. Se ţine pe foc mic şi se amestecă până devine cremă. Se lasă la răcit.
     
Se bate frişca lichidă (care a fost ţinută la frigider înainte).
După ce s-a răcit crema din lapte şi ouă, se adaugă în ea mascarpone şi frişca şi se amestecă bine.
     
Se toarnă peste blat şi se ţine la frigider 4 ore înainte de a fi servită.
Se decorează cu cacao şi bucăţele de ciocolată.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino