Rechin albastru cu mazăre şi roşii

vineri, 12 iulie 2013

Rechinul albastru este răspândit de jur împrejurul globului în apele tropicale şi subtropicale. Poate atinge 4 m şi peste 200 kg. 
     
Este o specie de rechin cu carne comestibilă şi cu multe întrebuinţări. Din carnea uscată, afumată şi sărată se face făina de peşte, din ficat se face ulei de peşte, iar aripile constituie principalul ingredient pentru supă din aripi de rechin.    
    
Carnea nu trebuie gătită foarte mult, astfel rămâne suculentă.






Ingrediente:
500 file de rechin albastru (congelat)

250 g mazăre (congelată)
3 roşii
1 ceapă
jumătate de pahar de vin alb
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare

Carnea de rechin se decongelează, se spală şi se scurge bine de apă. Se scoate osul din mijloc şi se taie cubuleţe. 
     
Se pune o oală cu apa, pe foc, se lasă la fiert, iar când fierbe se pune mazărea şi se da într-un clocot. Se scoate şi se lasă la scurs.
     
Roşiile se spală, iar în partea de jos se face o tăietură în formă de cruce şi se opăresc 1 minut în apă clocotită şi sărată. Se taie cubuleţe.
     
Ceapa se taie rondele. Se pune ceapa la călit, după care roşiile, apoi mazărea şi un pahar cu apă şi se lasă 10 minute.
     
Se pune şi carnea de rechin albastru, se toarnă vinul, se acoperă cu un capac şi se găteşte încă 10 minute.
     
La sfârşit se presară pătrunjel tocat şi piper, şi dacă mai e nevoie sare.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino