Vinete umplute prăjite

duminică, 14 iulie 2013






Ingrediente:
10 felii de vinete
1 mozzarella
1 ou
făină
pesmet
oregano
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Pe feliile de vinete se presară sare şi se lasă aşa jumătate de oră.
Mozzarella se taie felii. Pesmetul se amestecă cu oregano tocat şi piper.
     
Între feliile de vinete se pun felii de mozzarella, se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei.
     
Se aşează pe un şerveţel absorbant ca să se scurgă excesul de ulei.
Se servesc calde.


Poftă bună !



Panzanella

Panzanella este o salată rustică, tradiţională care se face în Toscana, Italia. Nu se cunoaşte foarte bine originea ei, cert e că Florenţa şi Pisa o dispută.
Sincer nu prea contează...ei să se certe, noi să savurăm salata !




Ingrediente:
1 ceapă roşie
1 castravete
1 roşie
8 felii de baghetă mai veche (cam de 1 zi)
câteva frunze de busuioc
puţină apă
oţet alb
ulei de măsline
sare


Mod de preparare

Ceapa roşie se taie rondele şi se înmoaie în puţină apă amestecată cu 1 lingură de oţet. Castravetele se taie felii. Roşia se curăţă de seminţe şi se taie fâşii.
     
Feliile de baghetă se stropesc cu puţină apă şi puţin oţet şi se rup bucăţele.
     
Se amestecă toate ingredientele, se presară sare şi se asezonează cu ulei de măsline.
     
Se ţine la frigider 30 de minute înainte de a fi servită.


Poftă bună !


Portocale şi pere din orez

Acest preparat este mândria bucătăriei siciliene. Se găseşte peste tot în Sicilia, iar de la oraş la oraş diferă forma şi umplutura, care poate fi din carne tocată şi mazăre sau prosciutto cu brânză etc.






Ingrediente:
250 g orez cu bob rotund
4 linguri de ragu alla bolognese
50 g unt
3 linguri de parmezan
2 ouă
1 gălbenuş de ou crud
pesmet
sare
piper


Mod de preparare

Orezul se fierbe în 600 ml de apă, până se absoarbe apa. Dacă mai e nevoie de apă, se încălzeşte puţină într-o oală şi se pune peste orez, nu se pune apă rece. 

Se lasa orezul la răcit şi se amestecă cu 50 de grame de unt, 3 linguri de parmezan, sare, piper şi gălbenuşul de ou bătut.
      
Se ia o moviliţă de orez şi se întinde, iar în mijloc se pune sosul ragu. Pentru că orezul e lipicios vă înmuiaţi mâinile în apă rece.
      
Se modelează orezul în formă de portocală sau de pară, se dă prin celelalte 2 ouă bătute, pesmet şi se prăjeşte în ulei până se rumeneşte.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino