Aperitive la cornet

marți, 16 iulie 2013

Aceste aperitive arată grozav, sunt delicioase şi puteţi folosi orice umplutură doriţi.






Ingrediente:
cornete de îngheţată (pentru a da forma, dacă aveţi conuri profesionale e şi mai bine)
foaie de plăcintă (nu foietaj)
gălbenuş de ou crud
ulei


Mod de preparare

Cornetele de îngheţată se învelesc în folie de aluminiu şi se unge folia de aluminiu cu ulei, cu o pensulă de bucătărie.
      
Se taie foaia de plăcintă în fâşii şi se aşează  în jurul cornetului. Se unge cu gălbenuşul bătut şi se aşează în picioare pe o tavă.
      
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10 minute. 
Se scot conurile de plăcintă de pe cornet şi se umplu după preferinţă.
      
Eu am făcut aşa:
- unul cu brânză amestecată cu măsline tăiate mărunt
- unul cu brânză şi mărar
- unul cu pate de pui frecat cu 2 gălbenuşuri de ou fierte
- unul cu 1 gălbenuş de ou fiert frecat cu muştar şi maioneză
    

Poftă bună !

Dovlecei greceşti




Ingrediente pentru 4 porţii:
800 g dovlecei
200 g brânză feta
2 ouă
50 g smântână
câteva frunze de mentă
ulei de măsline
sare
piper


Mod de preparare

Dovleceii se pun la fiert în apă clocotită sărată şi se ţin 10 minute din momentul în care încep să fiarbă (în momentul în care se adaugă dovleceii în apă se opreşte procesul de fierbere al apei şi mai dureaza 2-3 minute până fierbe din nou). Se taie felii grosuţe.
     
Într-un vas pentru cuptor se pun feliile de dovlecei şi se amestecă cu ulei de măsline şi piper.
     
Brânza feta se taie cubuleţe şi se amestecă cu menta tocată, ouăle bătute şi smântână. Se pune amestecul peste dovlecei.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 20 de minute.
Se poate servi cald sau rece şi este bun şi a doua zi.


Poftă bună !

Vinete marinate




Ingrediente:
1 vânătă
100 ml oţet
150 ml apă
2 căţei de usturoi
câteva frunze de mentă
ulei
sare


Mod de preparare

Vânata se taie felii pe lat şi se pune la fiert în apă clocotită sărată, pentru 5 minute. Se scot feliile cu o paletă.
     
Se pune la fiert oţetul amestecat cu apă şi puţină sare. Se pun într-un castron feliile de vânătă, se toarnă oţetul cald, se pun frunzele de mentă şi usturoiul tăiat feliuţe.
     
Se ţin aşa 2 ore, după care se scurge zeama şi se pune ulei deasupra.
Se păstrează la frigider. Se servesc ca atare sau ca garnitură.


Poftă bună !

Vinete umplute la cuptor






Ingrediente:
2 vinete
2 roşii
2 mozzarella (200 g)
1 lingură de parmezan
2 felii de pâine înmuiate în apă
2 căţei de usturoi
pătrunjel tocat
oregano tocat
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Se scobesc vinetele, ca să fie mai uşor puteţi face un contur cu ajutorul unui cuţit şi să scobiţi miezul cu o lingură. Se taie miezul cubuleţe. Miezul de vânătă se spală într-o strecurătoare şi se scurge bine de zeamă, se presară sare şi se coace acoperit cu un capac.
     
Se curăţă roşiile de seminţe, o parte se taie cubuleţe, o parte se taie fâşii pentru ornat. La fel se procedează şi cu mozzarella, o parte se taie cubuleţe, o parte se taie fâşii pentru ornat.
     
Se taie usturoiul feliuţe şi se pune la călit în ulei, apoi se adaugă toate roşiile. Se scot fâşiile de roşii şi se pun deoparte. Se adaugă în prăjeală miezul de vânătă, după care se lasă la răcit. 

Se adaugă pâine înmuiată în apă şi sfărâmată. Se amestecă cu cubuleţele de mozzarella, cu pătrunjelul şi oregano, cu parmezanul, sare dacă mai e nevoie şi piper.
     
Se umplu cojile de vânătă se ornează cu fâşii de mozzarella şi roşii şi se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.


Poftă bună ! 

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino