Iepure prăjit

vineri, 19 iulie 2013

Am cumparat un iepure şi am pregătit două feluri din el. Cu pulpele din spate, dezosate şi cu muşchiul de lângă şira spinării am făcut acest preparat, iar cu restul de carne am făcut iepure marinat cu măsline (reţetă pe care o voi prezenta în curând).






Ingrediente:
pulpe din spate şi muşchiul de lângă şira spinării
1 pahar de vin alb sec
zeama de la 1 lămâie
jumătate de ceapă tăiată feliuţe
1 căţel de usturoi tăiat feliuţe
câteva boabe de piper negru
1 frunză de dafin ruptă bucăţele
1 linguriţă de cimbru tocat
1- 2 ouă
pesmet
ulei
sare


Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele pentru baiţ: vinul, zeama de lămâie, ceapa, usturoiul, boabele de piper, frunza de dafin şi cimbrul. 
     
Se taie carnea de iepure bucăţele, se pune într-un castron şi se toarnă baiţul peste ea. Se ţine cel puţin 12 ore, întorcând carnea din când în când.
     
Înainte de a se prăji se scoate din baiţ şi se usucă. Se trece prin ou bătut şi pesmet şi se prăjeşte până devine aurie.
     
Se lasa la scurs pe un şerveţel absorbant. Se pune sare după gust.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino