Iepure marinat, cu măsline

sâmbătă, 20 iulie 2013

Spuneam aici că am luat un iepure şi am folosit pulpele din spate şi muşchiul de lângă şira spinării şi le-am prăjit. 
     
Pentru acest preparat am folosit carnea care a rămas. Înainte de a pregăti carnea am ţinut-o 12 ore în vin alb, după care am lăsat-o la scurs.






Ingrediente:
800 g carne de iepure
200 g roşii tocate decojite (din cutie)
80 g măsline negre fără sâmburi
50 g unt
1 ceapă
3 căţei de usturoi
1 rămurică de rozmarin
30 g coniac
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Ceapa, usturoiul şi rozmarinul se taie mărunt.
     
Se pune untul la topit într-o tigaie se adaugă puţin ulei şi se pun la călit ceapa, usturoiul şi rozmarinul.
     
Se pune carnea în tigaie, se sărează, se piperează, se toarnă coniacul, se adaugă măslinele şi roşiile din cutie, 1 cană de apă şi se se lasa 35-45 de minute întorcându-se carnea din când în când.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino