Rulouri de vinete

luni, 22 iulie 2013




Ingrediente:
vinete
mozzarella
măsline negre fără sâmburi
frunze de busuioc
ulei de măsline
sare


Mod de preparare

Se taie vinetele felii. Se presară sare pe tigaia grill şi se pun feliile de vinete. Se scot şi se aşează pe o farfurie.
     
Se ung cu sos de roşii, se pun cubuleţe de mozzarella, feliuţe de măsline şi câte o frunză de busuioc. Se stropesc cu puţin ulei de măsline.
     
Se ţin la rece 1 oră înainte de a fi servite.
    

Poftă bună !


Rulouri de dovlecei




Ingrediente:
dovlecei mici
felii de bacon
cremă de brânză
sare


Mod de preparare

Dovleceii se taie felii subţiri. Se presară sare pe tigaia grill şi se pun feliile de dovlecei. Se scot şi se aşează în tigaie feliile de bacon, se prăjesc până devin crocante.
     
Se ung feliile de dovlecei cu cremă de brânză, se aşează feliile de bacon şi se rulează, se închid cu scobitori.
     
Dacă nu se servesc imediat, se încălzesc 3-4 minute în cuptor.
Cantităţile de ingrediente se aleg în funcţie de câte porţii doriţi, eu am folosit doar 1 dovlecel.


Poftă bună !


Scoici umplute cu roşii




Ingrediente pentru 4 portii:
1 kg de scoici
200 g roşii cherry
50 g pesmet
2 linguri de pătrunjel tocat
3 linguri de ulei de măsline
piper


Mod de preparare

Scoicile se spală foarte bine în apă multă, iar daca e nevoie se rade cochilia cu un cuţit. Aţa se trage înspre vârf. Se pun într-o oală mare, se presară piper şi se acoperă cu un capac. 

Se mişcă oala timp de 4-5 minute până se deschid scoicile. Nu mai e nevoie de sare că sunt ele destul de sărate.
     
Se rupe doar cochilia fără carne, cea cu carne se păstrează pentru a fi umplută.   
     
Se taie roşiile mărunt, se amestecă cu pesmetul, pătrunjelul şi ulei şi se umplu scoicile.
     
Se aşează într-o tavă cu 4-5 linguri de apă şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 15 minute.


Poftă bună !


Somon în crustă de fulgi de porumb




Ingrediente pentru 2 porţii:
2 felii de somon
40 g fulgi de porumb
1 ou
ulei
sare


Mod de preparare

Somonul se spală, se usucă, se curăţă de os şi se taie în 2.
Fulgii de porumb se pasează în blender.
     
Se dă somonul prin ou bătut şi fulgii de porumb pasaţi şi se prăjeşte în ulei. La sfârşit se pune sare.
Se serveşte cald şi cu sos de iaurt.

Sos de iaurt

Ingrediente pentru 2 porţii:
4 linguri de iaurt simplu
1 fâşie de ceapă
1 lingură de zeamă de lămâie


Mod de preparare

Se taie ceapa foarte fin şi se amestecă cu iaurtul şi zeama de lămâie.


Poftă bună !


Tocăniţă de vinete cu ardei copţi




Ingrediente:
3 vinete
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 ceapă
1 roşie
pătrunjel
ulei
sare
piper
opţional: 1 ardei iute


Mod de preparare

Vinetele se spală şi se pun într-o tavă, se bagă la cuptor cu grill-ul pornit (focul trebuie să vină de sus), din când în când se mai întorc să se coacă bine. 

 Se scot şi se presară sare (se vor decoji mai bine) şi se lasă puţin timp la răcit. Apoi se decojesc şi se lasă la scurs pe un tocător într-o poziţie înclinată pentru a se scurge bine zeama amară din ele. Se taie fâşii. 
     
Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie pe jumătate. Se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor să se coacă cu grill-ul pornit .Se scot când sunt gata, se presară sare pe ei şi se lasă la răcit. Se taie fâşii.
     
Ceapa se taie mărunt. Roşia se curăţă de seminţe şi se taie fâşii.
Se pune ceapa la călit în ulei cu roşia, apoi se adaugă ardeii şi vinetele, se ţin împreună 10 minute să se întrepătrundă aromele.
La sfârşit se presară pătrunjel tocat, sare şi piper.


Poftă bună !

Tartă sărată cu orez şi dovlecei




Ingrediente:
80 g orez cu bob lung
400 g dovlecei mici
1 ceapă
50 g unt
2 linguri de parmezan
oregano
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Dovleceii se spală şi se dau pe răzătoarea cu găuri mari.
     
Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei, după care se adaugă dovleceii raşi. Se adaugă sare, piper şi oregano mărunţit.
     
Orezul se fierbe în apă cu sare, când e gata se scurge apa şi se adaugă 40 de grame de unt şi parmezanul şi se amestecă.
Cu untul rămas se unge tava.
     
Se aşează în tavă în 3 straturi: 1 strat dovlecei, 1 strat orez şi 1 strat dovlecei.
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino