Ciorbă de pui cu zdrenţe de ou

marți, 23 iulie 2013





Ingrediente:
1 pui fără piept
2 roşii
1 ardei gras
1 cartof
1 dovlecel mic
1 ceapă
2 morcovi
1 ţelină mică
2 ouă
pătrunjel
1 lingură de oţet de mere
sare


Mod de preparare

Carnea de pui se taie în bucăţi şi se spală. Se pune la fiert în apă rece, se acoperă cu un capac, când fierbe apa se pune sare şi se mai ţine carnea la fiert 20 de minute. Se scoate carnea, se curăţă de piele şi se strecoară zeama.
     
Se pun în zeamă toate legumele tăiate cubuleţe. Se fierb 30 de minute, se mai adaugă sare dacă e nevoie, 1 lingură de oţet şi se stinge focul.
     
Se bat ouăle şi se toarnă în fir subţire în ciorbă amestecând cu o furculiţă. Se pune iar carnea în zeamă.


Poftă bună !


Merlucius cu garnitură de dovlecei




Ingrediente pentru 2 porţii:
400 g merlucius (congelat)
1 roşie
1 căţel de usturoi
pătrunjel
câteva picături de zeamă de lămâie
sare


Mod de preparare

Se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă roşia tăiată cubuleţe, usturoiul şi pătrunjelul şi puţină sare. Când clocoteşte apa se pune peştele şi se lasă 5 minute, apoi se scoate cu o paletă şi se toacă mărunt. Se amestecă cu câteva picături de zeamă de lămâie.

Garnitura de dovlecei


Ingrediente pentru 2 porţii:
300 g dovlecei
6 file anşoa
10 măsline maro
3 linguri de ulei
sare
opţional 1 ardei iute


Mod de preparare

Dovleceii se taie felii, se prăjesc în tigaia grill în care a fost presărată puţină sare, după care se taie cubuleţe. Se amestecă cu măslinele.
     
Într-o tigaie se pun cele 3 linguri de ulei se adaugă bucăţile de anşoa şi ardeiul iute rupţi bucăţele şi se ţin 3 minute până se topeşte anşoa şi devine cremos. Crema de anşoa se va întinde peste merlucius.


Poftă bună !
   

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino