Coaste de vită la cuptor cu vin roşu

vineri, 26 iulie 2013

Reţetă Gordon Ramsay






Ingrediente pentru 4 porţii:
12 bucăţi de coaste de vită (cam 1.7 kg)
200 g bacon
500 g ciuperci Champignon
1 litru de supă
6 căţei de usturoi
1 sticlă de vin roşu
1 lingură de bulion
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Se masează coastele cu sare şi piper. Se pune ulei într-o tavă de cuptor, de inox, se pune tava pe aragaz şi se pun la prăjit coastele cu partea cu osul deasupra, astfel nu vor arăta ca şi fierte. Se prăjesc 8 minute pe fiecare parte.
     
Se adaugă bulionul, usturoiul întreg, vinul şi se lasă la fiert până scade vinul la jumătate, întorcând coastele din când în când. Se adaugă supa şi se acoperă tava cu folie de aluminiu.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 160 de grade pentru 2 ore jumătate.
Cu 10 minute înainte să fie gata coastele se taie baconul feliuţe şi se pune la prăjit alături de ciupercile tăiate în 2, se prăjesc 15 minute.
     
Se scot coastele, se lasă puţin la răcit, se aşează pe o farfurie şi se strecoară zeama.
     
Se servesc coastele calde alături de garnitura de ciuperci şi bacon şi sosul rămas din tavă.


Poftă bună !
     



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino