Ciorbă de perişoare

sâmbătă, 27 iulie 2013





Ingrediente pentru 4 porţii:
600 g carne tocată mixtă
1 ou
50 g orez
2 morcovi
1 ceapă
1 ţelină mică
1 păstârnac
2 roşii
1 rămurică de cimbru
oţet
făină
sare
piper


Mod de preparare

Se fierbe orezul pentru 10 minute în apă cu sare, apoi se amestecă cu carnea tocată şi oul bătut. Se formează perişoarele şi se dau prin făină.
     
Morcovii se dau pe răzătoarea cu găuri mici. Ceapa se taie mărunt. Ţelina, păstârnacul şi roşiile se taie cubuleţe mici.
     
Se pun la călit ceapa şi morcovii, apoi se adaugă ţelina, păstârnacul şi roşiile. Se pune 1 litru şi jumătate de apă şi se lasă la fiert 10 minute.
     
Se amestecă cu o lingură astfel încât să se formeze un vârtej şi se pun perişoarele în mijlocul vârtejului una câte una. Se lasă la fiert 30 de minute.
     
Se pune rămurica de cimbru pentru 2 minute, apoi se scoate. Se acreşte cu puţin oţet.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino