Tajine de vită

vineri, 2 august 2013







Ingrediente pentru 6 porții:
Pentru carne:
6 felii de rasol de vită 
30 g șofran
jumătate de lingură de chimen praf
jumătate de lingură de ghimbir praf
jumătate de lingură de curcuma
jumătate de lingură de boabe de coriandru
Pentru legume:
2 cartofi
2 dovlecel
1 ardei gras roșu
2 morcovi
1 roșie
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 ardei iute
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare

Se amestecă într-un castron jumătate de litru de apă cu toate condimentele și se toarnă amestecul peste carne. Se ține carnea la frigider timp de jumătate de oră.
     
Între timp se pregătesc legumele. Se curăță, se spală și se taie în felii pe lung. Ceapa se taie mărunt, iar usturoiul se toacă. Roșia se taie în 4, dar nu de tot și în gaură se pune pătrunjel.
     
Se călesc ceapa și usturoiul și se pun feliile de carne și se prăjesc pe amândouă părțile.
     
Se adaugă zeama în care a fost păstrată carnea la frigider și apa și se fierbe timp de 1 ora. Se adaugă apoi legumele, se acoperă cu apa și se mai fierb 30 de minute.


Poftă bună !




Ciorbă de salată




Ingrediente:
500 g salată romană (sau orice fel)
2 morcovi mici
1 ardei gras roșu
1 păstârnac
1 țelină mică
1 dovlecel
2 roșii
1 ceapă verde
2 ouă
500 ml lapte bătut
leuștean
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Salata se spală foarte bine și se taie fâșii.
     
Se curăță toate celelalte legume și se spală, se taie cubulețe. Se pun la călit în puțin ulei și o cană de apă, se călesc pentru 10 minute.
     
Se adaugă salata, se pune apa cât să acopere legumele și se mai lasă la fiert 20 de minute.
     
Se bat ouăle și se amestecă cu laptele bătut, se stinge focul și se toarnă amestecul în fir subțire în ciorbă, amestecând încontinuu.
Se adaugaă leuștean tocat și piper.


Poftă bună !

Fusilli cu brânză feta



Ingrediente pentru 2 porții:
160 g fusilli
5 roșii cherry
1 cățel de usturoi
100 g brânză feta
câteva frunze de busuioc
ulei de măsline
sare
piper


Mod de preparare

Se pune o oală cu apă la fiert, când fierbe se pune sare și se pun pastele la fiert, se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
     
Se taie usturoiul feliuțe și se pune la călit în puțin ulei, după care se adaugă roșiile cherry tăiate în 2 și se presează cu o lingură să facă puțin sos, se prăjesc pentru 5 minute. Când e gata sosul se amestecă cu brânza feta tăiată cubulețe. 
     
Se amestecă sosul cu pastele și câteva frunze de busuioc. Se servesc cu piper măcinat mare.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino