Tartă sărată cu flori de dovleac

sâmbătă, 3 august 2013




Ingrediente:
1 foaie de plăcintă
20 de flori de dovleac
1 dovlecel
1 ceapă
200 g șuncă de Praga
200 g brânză de vaci
200 g smântână
2 ouă
50 g unt
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare

Se curăță pistilul de la florile de dovleac, se spală și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
     
Se taie ceapa mărunt și se pune la călit în unt, apoi se adaugă dovlecelul tăiat felii și florile, se prăjesc pentru 5 minute. 

Se lasă la răcit, după care se amestecă cu toate celelalte ingrediente: șunca tăiată cubulețe, brânza de vaci, smântâna, ouăle bătute. pătrunjelul tocat, sare și piper.
     
Se așează foaia de plăcinta într-o tavă, se pune umplutura peste și se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino