Mâncare de fasole galbenă

duminică, 4 august 2013




Ingrediente:
1 kg de fasole galbenă
2 roșii
2 cepe
1 ardei gras galben
1 ardei gras roșu
5 căței de usturoi
1 lingură de cimbru tocat
ulei
sare


Mod de preparare

Se toacă ceapă și se călește în ulei, se adaugă usturoiul tocat, după care se pun la călit ardeii tăiați cubulețe se lasă puțin la călit dupa care se pune fasolea spălată și tăiată în bucățele și puțină sare. 
     
Se toarnă jumătate de cană de apă și se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Când fasolea este fiartă pe jumătate se adaugă roșiile tăiate cubulețe și cimbru tocat. Se potrivește de sare și se lasă să fiarbă în continuare.


Poftă bună !


Ciorbă de fasole galbenă





Ingrediente pentru 4 porții:
500 g fasole galbenă
1 ceapă
1 lingură de ulei
1 lingură de făină
1 pahar de lapte bătut
2 linguri de pătrunjel verde tocat
sare
opțional: oțet de mere


Mod de preparare

Se spală fasolea și se rupe în bucăți se pune la fiert în circa 1 litru de apă clocotită cu sare, până se înmoaie. Separat, se călește în ulei ceapa tocată mărunt peste care se presară făina și se stinge cu 2-3 polonice din zeama în care a fiert fasolea.
     
Sosul rezultat se toarnă în oala cu fasole și se lasă să mai fiarbă puțin. Se ia oala de pe foc, se lasă 15 minute la răcit, după care se toarnă laptele bătut, se amestecă și se presara pătrunjelul tocat.
După gust se acrește cu oțet de mere.

Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino