Ciorbă de legume cu perișoare de pui

vineri, 9 august 2013





Ingrediente:
1 morcov
1 păstârnac
1 țelină mică
1 ardei gras roșu
2 roșii
1 ceapă
250 g smântână
500 g carne tocată de pui
30 g orez
1 felie de pâine înmuiată în mult lapte
1 ou
făină
pătrunjel
sare
piper
opțional: oțet 


Mod de preparare

Se curăță legumele, se spală, se taie și se pun la fiert în 2 litri de apă cu sare. Se fierb 20 de minute, după care se pasează la blender.
Orezul se fierbe separat timp de 10 minute.
     
Se amestecă carnea tocată cu orezul fiert, cu felia de lapte și laptele rămas în castron ( așa carnea va fi mai fragedă ), cu pătrunjelul tocat, oul bătut, sare și piper. Se formează perișoarele și se dau prin făină.
     
Se pune iar oala cu supa de legume pe foc și se adaugă perișoarele una câte una, se mai lasă la fiert 30 de minute la foc mic.
La sfârșit se adaugă smântâna și daca e nevoie se acrește cu oțet.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino