Vitello tonnato

luni, 12 august 2013

Vitello tonnato sau vițel tonat este un preparat specific bucătăriei italiene. Se servește rece sau la temperatura camerei, de obicei în timpul verii, ca fel principal sau ca antipasto, pentru o cină mai elaborată.
     
Rețeta asta am adaptat-o puțin, pentru sos se folosește de obicei maioneză, dar a ieșit foarte gustos și așa.






Ingrediente:
2 kg pulpă de vițel
1 l vin alb sec
2 morcovi
2 cartofi
1 ceapă
4-5 căței de usturoi
1 păstârnac
un sfert de țelină
1 frunză de dafin
4-5 boabe de piper
sare


Mod de preparare

Într-o oală se pune vinul și apă suficientă cât să acopere carnea și legumele.
     
Se curăță legumele, se spală și se pun la fiert în oală. Când fierbe apa se pune carnea, se adaugă boabele de piper, frunza de dafin și sare și se fierbe la foc mic timp de 1 oră jumătate.
     
Carnea se lasă la răcit în supa rezultată, apoi când s-a răcit se scoate și se taie felii. Se păstrează o parte din supă.

Sosul tonat

Sosul l-am făcut în 2 feluri.

1. Sos cu ouă fierte
Ingrediente:
3 ouă fierte tari
1 castravete murat
2 file de anșoa
1 cutie de ton
piper
supă de la vițel (depinde cât de subțire vrem sosul)

Se pasează toate ingredientele la blender și se așează sosul peste feliile de vițel. Se păstrează la rece cel puțin 4 ore înainte de a fi servit.

2. Sosul cu legume
Ingrediente:
1 cartof
1 morcov
jumătate de păstârnac
jumătate de țelină
jumătate de cutie de ton
1 file de anșoa
supă de la vițel

Se pasează toate ingredientele la belnder și se așează sosul peste feliile de vițel. Se păstrează la rece cel puțin 4 ore înainte de a fi servit.


Poftă bună !
     


Tocăniță de aripioare de pui





Ingrediente:
1 kg aripioare de pui
4 roșii
2 cepe
3 ardei grași galbeni
3 ardei grași roșii
ulei
sare
piper


Mod de preparare

În partea de jos a roşiei se face o tăietură în formă de cruce, apoi se opăresc 1 minut în apă sărată. Se curăţă de seminţe şi de coajă. Se taie cubulețe.
     

Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie pe jumătate. Se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor să se coacă cu grillul pornit (focul trebuie să vină de sus). Se scot când sunt gata, se presară sare pe ei şi se lasă la răcit (aşa se vor curăţa mai bine).
     
Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele.
Se taie extremitățile aripioarelor, se spală și se usucă. Se pun la prăjit în ulei, într-o tavă întinsă de aluminiu până se rumenesc. 


Se adaugă ceapa, sare, un pahar de apă, roșiile tăiate cubulețe se lasă la fiert 20 de minute. Apoi se pun ardeii copți tăiați fâșii și piper. Se servește cu mărar tocat.


Poftă bună !
   


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino