Salată cu șprot

vineri, 16 august 2013




Ingrediente:
500 g șprot
făină
2 ouă
pesmet
2-3 cartofi
1 ardei
2 roșii
1 ceapă verde
5 măsline negre
pătrunjel tocat
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Șprotul se curăță de cap și de șira spinării, se spală și se usucă pe un șervețel absorbant. Se dă prin făină, ou bătut și pesmet amestecat cu piper și se prăjește în ulei. Se scoate pe un șervețel absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei. Se presară sare.
     
Cartofii se fierb în coajă timp de 10 minute, după care se curăță, se taie cubulețe și se prăjesc în același ulei. Ardeiul se taie fâșii, roșiile se taie felii, iar ceapa rondele. Se pun toate la prăjit în ulei.
     
Se amestecă toate ingredientele, iar după gust se poate pune zeamă de lămâie.


Poftă bună !
     


Prăjitură cu ciocolată





Ingrediente:
200 g făină albă
200 g zahăr tos
100 g ciocolată 
50 g cacao
5 ouă
1 pliculeț de praf de copt
50 ml lapte
200 g unt la temperatura camerei


Mod de preparare

Ciocolata se topește pe baie de aburi.
Se pune untul într-un castron și se freacă cu telul până devine ca o cremă, apoi se adaugă zahărul și se freacă în continuare până se topește zahărul.
     
Se adaugă ouăle unul câte unul peste compoziția de unt și se amestecă până devine o cremă omogenă. Se încorporează și ciocolata topită.
     
Se amestecă făina cu cacao și praful de copt, apoi se cerne. Se adaugă laptele călduț, după care făina și se amestecă. Se tapetează tava cu hârtie de copt, se toarnă compoziția.
     
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 60 de minute. Se testează cu o scobitoare. Se lasă la răcit în cuptor.


Poftă bună !
     


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino