Tartă sărată cu flori de bostan și caș

sâmbătă, 17 august 2013




Ingrediente:
200 g caș ras
20 flori de bostan cu codițe
50 g unt
2 ouă
3 linguri de pesmet
1 foaie de plăcintă (nu foietaj)
sare
piper


Mod de preparare

Florile de bostan se spală și se curăță de pistil și se pun la călit în unt pentru 5 minute. Se amestecă toate ingredientele.
     
Se desface foaia și se umple doar pe jumătate, apoi compoziția se acoperă cu cealaltă jumătate. Se înțeapă aluatul cu o furculiță.
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.


Poftă bună !


Șprot la cuptor pe pat de legume




Ingrediente:
500 g șprot
3 cepe verzi
1 ardei gras
2 roșii
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Se taie ceapa mărunt și se pune la călit în ulei, (în tava care se va folosi în cuptor, de preferat de aluminiu) se presară sare, se pune apoi ardeiul tăiat fâșii și roșiile tăiate bucățele, se lasă pe foc 10 minute.
     
Între timp se curăță șprotul de cap și de șira spinării, se spală și se usucă pe un șervețel absorbant. Se așează peste legume și se macină piper deasupra. Se acoperă tava cu folie de aluminu și se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Poftă bună !

Tort cu mascarpone și afine

Am pregătit un tort mare pentru o sărbătoare în familie :) Blat de pandișpan, cremă de unt și mascarpone, afine și frișcă...delicios. Cum am gătit pentru 12 persoane a trebuit sa fac un blat mare și am folosit 12 ouă și o tavă cu diamentru de 30 cm.







Blat

Ingrediente:
12 ouă
350 g făină albă
încă puţină făină pentru tavă
300 g zahăr tos
un praf de sare
unt pentru uns tava

pentru însiropat puțină apă și zahăr

Mod de preparare:

     
Ouăle se bat bine cu un praf de sare şi zahărul, adăugat treptat, până se topeşte zahărul şi îşi dublează volumul şi capătă o consistenţă cremoasă. Se mixează timp de 30 de minute.
     
Se cerne făina și se adaugă puţin câte puţin în compoziție şi se amestecă cu o lingură de lemn de jos în sus. Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină.
     

Se toarnă compoziţia şi se bagă la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 1 oră. Se oprește focul și se lasă la răcit în cuptor.

Crema

Ingrediente:
300 g afine
500 g mascarpone
200 g zahăr pudră
60 ml lichior de afine
100 g unt la temperatura camerei


Mod de preparare

Se freacă untul cu zahărul pudră, după ce s-a topit zahărul se toarnă lichiorul și se amestecă. Apoi se amestecă untul cu mascarpone. Se ține la frigider 1 oră.

Se taie blatul, se însiropează după gust, se așează crema, se nivelează cu o spatulă și se așează afinele pe toata suprafața cremei. Se ornează cu frișcă și afine după imaginație.


Poftă bună !








Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino