Ciorbă de dovlecei

duminică, 18 august 2013




Ingrediente:
2 dovlecei mari
1 morcov
1 păstârnac
1 roșie
2 cepe verzi
1 cățel de usturoi
2 gălbenușuri
150 g smântână
mărar
oțet de vin
sare
piper


Mod de preparare

Dovleceii se curăță de coajă și de semințe, se spală și se dau pe răzătoarea cu găuri mari.
     
Morcovul și păstârnacul se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea cu găuri mici. Roșia se taie cubulețe, iar cepele se taie rondele.
     
Se pun cepele la călit, împreună cu morcovul și păstârnacul, după care se adaugă roșia și dovleceii și 1 litru jumătate de apă. Se lasă la fiert timp de 20 de minute la foc mic, se adaugă usturoiul pisat, se pune sare și piper și se oprește focul.
     
Gălbenușurile se bat cu smâtână și se toarnă în ciorbă.
Se servește cu mărar tocat și oțet, după gust.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino