Penne la cuptor

sâmbătă, 24 august 2013




Ingrediente pentru 5 porții:
240 g penne
1 ceapă
1 cutie roșii decojite cubulețe
300 g cârnați
100 g telemea
sare
piper


Mod de preparare

Se pune o oală cu apă și sare la fiert. Când fierbe apa se pun pennele, se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apă când sunt gata.

Se taie ceapa mărunt, cârnații se curăță de piele și se taie bucățele.
Se pune ceapa la călit, după care se adaugă cârnații și cutia de roșii, se țin pe foc mic 10 minute.

Când sunt gata, pastele se amestecă cu sosul rezultat și telemeaua tăiată cubulețe.

Se pun într-o tavă unsă cu unt, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 15 minute.


Poftă bună !


     






Tartă cu frunze de sfeclă




Ingrediente:
300 g frunze de sfeclă
2 ouă
1 ceapă verde
100 g ricotta
1 foaie de plăcintă (nu foietaj)
3-4 linguri pesmet

unt
pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare:


Se spală frunzele de sfeclă și se opăresc 1 minut în apă clocotită. Se toacă mărunt.
     

Ceapa se taie mărunt și se căleşte în unt apoi se pun frunzele de sfeclă şi se lasă 10 minute.
     

Se bat ouăle, apoi se adaugă peste sflecă împreună cu ricotta, 1 lingură de pesmet, pătrunjel, sare şi piper.
     

Se ia o tavă pentru cuptor, se tapetează cu foaia de plăcintă se adaugă compoziţia şi se pune restul de pesmet deasupra.
     

Se bagă la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Poftă bună !

Sarmale în frunze de sfeclă




Ingrediente:
500 g salată verde
500 g lobodă
5 cepe verzi
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
100 g orez
frunze de sfeclă
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Salata se spală bine, frunză cu frunză și se pune la opărit 1 minut în apă clocotită cu sare. Se scurge bine și se toacă. 
     
Orezul se pune la fiert în apă sărată pentru 3 minute, doar să se umfle puțin. Se scurge foarte bine.
     
Ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Se pune la călit în ulei, se lasă la răcit și se amesteca cu toată verdeața spălată și tocată (fără frunzele de sfeclă).
     
Se spală frunzele de sfeclă și se opăresc 1 minut în apă clocotită ca să se poată modela. 
     
Se formează sarmalele și se pun la fiert, la foc mic, pentru 40 de minute. Se pot servi cu mămăligă.


Poftă bună !
     
     



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino