Ostropel de inimioare

luni, 26 august 2013




Ingrediente:
500 g inimoare de pui
250 g roșii
3 linguri de unt
3 linguri rase de făină
2 căței de usturoi
2 linguri de pătrunjel verde tocat
sare


Mod de preparare

Inimioarele se spală se taie în jumătate și se curăța de venă. Se pun la prăjit în unt, după care se scot și se pun deoparte. În untul rămas se amestecă, pe foc, făina până se îngălbenește.

Se adaugă usturoiul tocat mărunt, se amestecă, se stinge cu apă fierbinte și se lasă să dea câteva clocote, amestecând încontinuu. Se potrivește de sare, apoi se adaugă roșiile curățate de coajă și de semințe și tocate, inimoarele și pătrunjelul.

Se mai lasa să fiarbă la foc mic, până inimioarele sunt bine pătrunse și sosul scăzut.
Se servește cu mămăligă.


Poftă bună !

Ciulama de pui




Ingrediente:
1 pui mare
1 ceapă
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
3 linguri de unt
2 linguri de făină
1/2 pahar de lapte
sare
opțional: cimbru, piper


Mod de preparare

Puiul se spală și se taie în bucăți. Se pune la fiert în apă rece, iar când se formează spuma, se curăță și se pun legumele curățate și spălate, și sare.

După ce a fiert carnea, se prepară separat sosul din 2 linguri de unt și 2 linguri de făină, stins cu puțin lapte, apoi cu supa de pui strecurată, atât cât să se obțină consistența dorită. 

Se lasă la fiert 10 minute, amestecând încontinuu, iar dacă mai e nevoie se mai adaugă puțină supă. Se potrivește de sare, se poate aroma cu cimbru tocat și piper.

Bucățile de pui se pun în sos și se mai lasă la fiert încă 5 minute.
Se servește fierbinte, cu mămăligă.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino