Chifteluțe de vită

miercuri, 28 august 2013




Ingrediente:
600 g pulpă de vită tocată
1 ou
3 căței de usturoi
1 cartof
1 ceapă
2 felii de pâine înmuiate în lapte
pătrunjel
mărar
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Cartoful se curăță de coajă, se taie cubulețe și se fierbe 15 minute în apă cu sare. Se scoate și se pasează cu furculița.

Se pune carnea tocată într-un bol se adaugă cartoful pasat, oul, ceapa tocată, feliile de pâine, usturoiul pisat, verdeața tocată, sare, piper și se amestecă bine. Se formează chifteluțe de mărimea dorită.

Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. Se scot pe un șervețel absorbant.


Poftă bună !

Pulpă de ied umplută






Ingrediente:
2 pulpe din spate 
200 g ciuperci
1 cartof
100 g unt
4-5 căței de usturoi
1 lingură de cimbru
jumătate de lingură de chimion
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare

Pulpele se dezosează și se bat cu ciocănelul. Se săreaza, se piperează și se ung cu 50 de grame de unt.

Cartoful se fierbe întreg, se taie cubulețe și se amestecă cu ciupercile călite în unt. Usturoiul se taie feliuțe se pun în umplutură împreună cu pătrunjelul tocat.

Umplutura se împarte în 2, se așează peste carne, după care se rulează și se închide cu scobitori.

Se pun într-o tavă pentru cuptor, se adaugă 1 litru de apă, cimbru și chimion și se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 1 oră și 20 de minute.
Se servesc calde, dar sunt bune și reci.


Poftă bună !


Tocăniță de măruntaie de ied




Ingrediente:
toate organele de ied 
3-4 căței de usturoi
2-3 peperoncino
chimen praf
boia dulce
1 frunză de dafin
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Plămânul se pune la fiert în apă rece, se fierbe pentru 5 minute, scopul este de a se curăța de spumă.
Apoi se amestecă cu celelalte organe și se taie toate cubulețe.

Se pune la prăjit usturoiul întreg, după care se adaugă peperoncino și toate condimentele. Se pune o cană de apă și se adaugă măruntaiele.
Se fierb, la foc mic, 40 de minute.


Poftă bună !



Chec cu prune





Ingrediente:
300 g făină albă
3 ouă
300 g zahăr tos
100 g unt
un pahar de lapte
coaja de la 1 lămâie
1 pliculeț de praf de copt
10 prune fără sâmburi


Mod de preparare

Prunele se amestecă cu coaja de lămâie rasă și 2 linguri de zahăr.
Untul se topește pe baie de abur.

Zahărul rămas se bate cu ouăle, se adaugă laptele, făina cernută amestecată cu praful de copt, untul topit și răcit . Se pun prunele în compoziție.

Se ia o formă de chec și se tapetează cu hârtie de cuptor, se toarnă compoziția.
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Se încearcă cu o scobitoare, daca nu iese curată se continuă coacerea.


Poftă bună !





Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino