Placintă cu prune

miercuri, 4 septembrie 2013





Ingrediente:
1 foaie de plăcintă
500 g prune
120 g brânză ricotta
30 g zahăr pudră
1 lingură de lichior
scorţişoară măcinată


Mod de preparare

Prunele se spală, se taie în 2 şi li se scot sâmburii. Se pun într-o oală cu 50 de ml de apă şi 20 g de zahăr pudră şi puţină scorţişoară. Se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert 25 de minute. La sfârşit se adaugă lichiorul şi se mai lasă să fiarbă 2 minute.

Brânza ricotta se freacă cu 10 g de zahăr pudră.

Foaia de plăcintă se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, peste foaie se întinde ricotta, iar deasupra se aşează prunele.
Se bagă la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 40 de minute.

Se lasă la răcit înainte de a se tăia.


Poftă bună !

Maioneză de usturoi

Maioneza de usturoi este un sos rece care se serveşte alături de preparate din carne.



Ingrediente:
100 g usturoi
50 ml ulei
un praf de sare
2 linguri de apă


Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul, se spală şi se zdrobeşte. Se pune într-un castron, se adauga apa, sarea şi ulei în fir subţire şi se freacă ca maioneza de ou.


Poftă bună !

Salată a la russe cu ton

Salata a la russe e o salată de legume cu maioneză, aromată şi frumos colorată, care sigur e preferata multora dintre voi. Eu am pus ton pentru a-i da o nota mediteraneană.




Ingrediente:
500 g cartofi
200 g morcovi
200 g mazăre
50 g castraveţi în oţet
10 măsline negre fără sâmburi
1 cutie de ton bucăţi
sare
piper


Mod de preparare

Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert întregi. Când sunt gata se scot şi se lasă la răcit, aşa se vor tăia mai bine, şi se taie cubuleţe mici. Mazărea se fierbe separat.

Castraveţii se lasă la scurs, după care se taie cubuleţe mici. Măslinele se taie feliuţe.

Se amestecă legumele cu ton, maioneză, sare şi piper.
Se ornează după imaginaţie.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino