Clafoutis sărat cu dovleac plăcintar

vineri, 6 septembrie 2013

O tartă cu un gust deosebit. Combinaţia dintre dovleac şi roşiile deshidratate este nemaipomenită.
Eu am făcut mai multe roşii deshidratate, dar pentru acest clafoutis am folosit doar 10 jumătăţi. Va orientaţi în funcţie de cât de mare este tava sau după cum doriţi să le aşezaţi.






Ingrediente:
300 g dovleac plăcintar
4 ouă
200 ml lapte
40 g făină
100 g brânză rasă
50 g brânză emmentaler 
5 roşii
1 căţel de usturoi
sare
piper


Mod de preparare

Roşiile se spală şi se usucă, se taie în jumătate, se presară sare şi oregano şi se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 1 oră.
Dovleacul se curăţă de coajă şi se taie în felii. Se pun feliile la cuptorul încălzit la 200 de grade pentru 10 minute.

Se bat ouăle cu laptele, se adaugă făină, brânza rasă, emmentaler-ul tăiat cubuleţe, sare şi piper.
Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se aşează feliile de dovleac şi roşiile deshidratate.

Se bagă la cuptorul încăzlit la 180 de grade pentru 40 de minute.
La sfârşit se ung roşiile cu mujdei făcut dintr-un căţel de usturoi.


Poftă bună !

Castraveţi umpluţi cu cremă de ton

Un aperitiv gustos, sănătos şi rapid. Cantităţile le alegeţi după preferinţă.



Ingrediente:
7 castraveţi cornischon
jumătate de cutie de ton
1 lingură de cremă de brânză
2 măsline negre fără sâmburi
sare
piper


Mod de preparare

Se spală castraveţii, se curăţă de coaja şi li se scoate miezul. Se presară sare şi se lasă la scurs 15 minute.
Miezul se toacă şi se lasă la scurs. La fel se procedeaza şi cu tonul. Este important să fie toate fără zeamă.

Miezul de castravete se pune în blender alături de celelalte ingrediente şi se pasează. Crema obţinută se foloseşte pentru a umple castraveţii.

Se păstrează la rece, cel puţin 30 de minute, înainte de a fi serviţi.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino