Tocăniţă de pipote

sâmbătă, 7 septembrie 2013




Ingrediente:
400 g pipote de pui
3 cepe
2 roşii
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Pipotele se pun la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Se scot, se lasă la răcit şi se curăţă de pieliţă.
Se toacă ceapa şi se pune la călit, după care se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, apoi pipotele şi se gătesc pentru 20 de minute.
Se adaugă sare, piper şi pătrunjel tocat.
Se serveşte caldă alături de mămăligă şi ardei iuţi.


Poftă bună !

Tartă sărată cu cartofi şi ciuperci





Ingrediente:
300 g cartofi
300 g ciuperci
1 foaie de plăcintă
2 ouă
1 ceapă
unt 
3 linguri de smântână
pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert întregi, în apă cu sare pentru 10 minute. Se scot, se lasă puţin la răcit, se decojesc, se taie felii şi se condimentează cu sare şi piper.

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în unt, apoi se adaugă ciupercile feliate şi se prăjesc pentru 5 minute. Se potrivesc de sare şi piper. Se amestecă cu smântână.

Ouăle se amestecă cu cartofii şi pătrunjelul tocat.

Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se aşează foaia de plăcintă. Peste se pune 1 strat de cartofi şi 1 strat de ciuperci.
Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se poate servi caldă sau rece, ca aperitiv sau ca fel principal.

Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino