Tartă de dovleac plăcintar

duminică, 8 septembrie 2013




Ingrediente:
300 g dovleac plăcintar
300 g cartofi
200 g telemea 
2 ouă
1 ceapă
unt 
pătrunjel
sare
piper 
opţional: măghiran


Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert întregi, se scot, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se dau pe răzătoarea cu găuri mari.
Dovleacul se taie cubuleţe.

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în unt, apoi se adaugă dovleacul, se acoperă cu un capac şi se găteşte timp de 15 minute.
Cartoful se amestecă cu telemeaua rasă, cu ouăle, condimentele, iar într-un final se pune şi dovleacul obţinând o singură compoziţie.

Se unge o tavă cu unt, se pune compoziţia şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.


Poftă bună !

Tocăniţă de dovleac plăcintar




Ingrediente:
500 g dovleac plăcintar
2 cepe 
2 roşii 
6 căţei de usturoi 
4 peperocini 
jumătate de lingură de chimen măcinat
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Se spală dovleacul, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
Ceapa şi usturoiul se taie rondele şi se pun la călit în ulei, după care se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, dovleacul şi toate condimentele.

Se ţine pe foc mic 30 de minute, amesteacând din când în când.
La sfârşit se potriveşte de sare şi piper.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino