Chifteluţe fierte în sos de roşii

joi, 12 septembrie 2013






Ingrediente pentru 6 porţii:
400 g carne tocată de porc
300 g cârnaţi proaspeţi
3 cepe
500 g roşii decojite din conservă
4 căţei de usturoi
2 ouă
120 g pesmet
cimbru
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei, se adaugă apoi roşiile şi se pune jumătate de litru de apă. Se fierbe la foc mic 20 de minute. La sfârşit se adaugă sare, piper şi cimbru.

Cârnaţii se curăţă de pieliţă şi se amestecă cu carnea tocată, pesmetul, ouăle, pătrunjelul tocat şi se potriveşte de sare şi piper.

Cu mâinile ude se formează chiftelele şi se pun în sos, una câte una, miscând din când în când oala. Se fierb 30 de minute.

Se servesc pe pat de mămăligă.


Poftă bună !


Chifteluţe dulci din cartofi



Ingrediente:
1 cartof
2 linguri de făină
zahăr pudră vanilat


Mod de preparare

Cartoful se pune la fiert cu tot cu coajă. Se scoate, se lasă puţin la răcit, se decojeşte şi se sfărâmă cu o furculiţă.
Se formează chifteluţe şi se prăjesc pe amandouă părţile.
Se scot şi se presară zahăr vanilat.


Poftă bună !


Orez cu praz şi măsline




Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g orez cu bob lung
150 g praz
16 măsline negre fără sâmburi nesărate
1 ceapă
2 linguri de bulion
ulei
sare
piper


Mod de preparare

De la praz se foloseşte doar partea albă care se taie rondele, la fel se taie şi ceapa. Se pun împreuna la călit în ulei, după care se pune bulionul şi se amestecă, apoi se pune orezul se frige pentru 2 minute.

Între timp se pune la fiert apă cu sare, într-un ibric. Se toarnă apa puţin câte puţin peste orez, amestecând încontinuu timp de 20 de minute. În ultimele 2 minute se adaugă măslinele şi se acoperă cu un capac.

Se lasă 5 minute înainte de a fi servit. Se serveşte cald sau rece.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino