Ouă în cuib de mămăligă

luni, 16 septembrie 2013

 



Ingrediente pentru 2 porţii:
250 g mămăligă
2 ouă
100 g brânză rasă (caş, telemea)
puţin unt
sare dacă mai e nevoie
piper


Mod de preparare


Mămăliga se împarte în 2 şi se formează cu mâinile 2 cuiburi.
În fiecare cuib se pune puţin unt, 1 ou şi brânză rasă.
Se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 5 minute.


Poftă bună !

Chifteluţe de varză

Cu miezul de varză rămas de la varza umplută cu carne tocată am făcut chifteluţe.




Ingrediente:
miez de varză (nu ştiu exact cantitatea)
1 ou
3 linguri de griş
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Miezul de varză se toaca foarte bine şi se lasă 15 minute la înăbuşit, în ulei. Se pune grişul, se amestecă şi se mai lasă pe foc 5 minute. Se adaugă gălbenuşul de ou, sare, piper şi se amestecă.

Se formează chifteluţele, se dau prin albuşul bătut uşor, prin pesmet şi se prăjesc în ulei pe ambele părti până se rumenesc.

Sunt bune fierbinţi şi se pot servi ca atare sau cu sos de roşii sau smântână.


Poftă bună !


Varză umplută cu carne tocată






Ingrediente:
1200 g varză
400 g carne tocată mixtă
100 g orez
2 morcovi
1 ceapă
2 linguri de bulion
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Morcovul şi ceapa se taie felii şi se pun la călit în ulei. Se adaugă apoi carnea tocată şi bulionul, se amestecă şi se găteşte pentru 15 minute. Orezul se fierbe separat şi se amestecă cu carnea tocată.

Varza se curăţă de foile exterioare şi se taie în 2. Se pune la opărit în apă multă cu sare. Se lasă la răcit. Se scot foile din mijloc, lasând la exterior un strat destul de gros de foi.

Compoziţia de carne tocată se împarte în 2 şi se umplu jumătăţile de varză, după care se aşează una peste alta unindu-le bine. Se leagă cu aţa de bucătărie.

Se aşează varza într-o tavă de cuptor, se unge varza cu ulei, iar în tavă se toarnă un pahar de apă. Se acoperă cu folie de aluminiu.

Se bagă la cuptorul încălzit la 160 de grade pentru 1 oră jumătate. În ultimele 10 minute se scoate folie de aluminiu.

Se serveşte caldă, iar după dorinţa se poate servi cu sos de roşii sau smântână.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino