Ardei umpluţi cu năut

miercuri, 18 septembrie 2013




Ingrediente pentru 2 porţii:
2 ardei graşi mari
200 g năut din cutie
1 morcov
1 ceapă
30 g orez
2 linguri de bulion
o bucăţică de ţelină
o bucăţică de păstârnac
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare

Orezul se pune la fiert în apă multă cu sare, se găteşte conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Ceapa, morcovul, păstârnacul, ţelina se taie  cubuleţe şi se pun la călit, apoi se adaugă bulionul şi orezul fiert şi se mai găteşte 5 minute. Se amestecă cu năutul, pătrunjelul tocat şi sare şi piper.

Se umplu ardeii şi se pun la fiert 20 de minute. Într-o farfurie se poate pune puţin pesmet sau puţină făină şi se trece partea de sus a ardeiului, astfel se va forma un căpăcel.


Poftă bună !





Orez cu ciuperci de pădure



Ingrediente pentru 1 porţie:
80 g orez cu bobul lung
150 g hribi
1 ceapă mică
unt
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare

Orezul se pune la fiert în apă multă cu sare, se găteşte conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în unt, apoi se adaugă hribii tăiaţi cubuleţe, se pune puţină apă şi se fierb 10 minute.

Se pun peste orez şi se amestecă. Se presară piper proaspăt măcinat.
Se serveşte cald.


Poftă bună !

Zacuscă de morcovi





Ingrediente:
1 kg morcovi
3 cepe
2 ardei graşi galbeni
2 ardei graşi roşii
200 g bulion
200 ml ulei
sare
piper


Mod de preparare

Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie pe jumătate. Se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor să se coacă cu grillul pornit (focul trebuie să vină de sus). Se scot când sunt gata, se presară sare pe ei şi se lasă la răcit (aşa se vor curăţa mai bine).

Ceapa se taie rondele, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se pune ceapa la călit în ulei, după care se adaugă morcovul, se găteşte până se înmoaie şi se adaugă ardeii tăiaţi cubuleţe şi bulionul.

Se lasă la fiert, la foc mic, amestecând încontinuu, până iese uleiul la suprafaţă. Se toarnă în borcane sterilizate şi se fierbe pe baie de aburi 30 de minute. Dacă nu se foloseşte o oală cu fundul gros, se pot pune sub borcane ziare sau bucăţi de pânză.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino