Pârjoale moldoveneşti

vineri, 20 septembrie 2013





Ingrediente:
500 g carne de porc
100 g pâine înmuiată în lapte
3-4 căţei de usturoi
3 ou
mărar
pătrunjel
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Carnea se trece de 2 ori prin maşina de tocat, iar a 2 a oara se trece cu pâinea înmuiată în lapte.

Cu usturoiul se face un mujdei care se amestecă cu carnea tocată, cu 1 ou, cu mărar tocat, cu pătrunjel tocat, sare şi piper. Se amestecă bine compoziţia.

Se ia cu o lingură compoziţia şi i se dă o formă sferică, apoi cu un cuţit lat se turteşte.

Se dau prin pesmet şi prin celelate 2 ouă bătute şi se prăjesc în ulei până devin aurii.

Se servesc calde alături de diverse garnituri: piure de cartofi, spanac, sote de morcovi etc.


Poftă bună !


Chifteluţe de spanac




Ingrediente:
750 g spanac
1 ceapă
1 ou
3 linguri de brânza rasă
verdeaţa tocată
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare

Spanacul se pune la fiert în apă clocotită cu sare, apoi se scurge foarte bine presăndu-l uşor în strecurătoare şi se toacă.

Se amestecă cu ceapa tocată mărunt, oul, brânza rasă, verdeaţa tocată, 1 lingura de pesmet, sare şi piper. Se amestecă bine până devine o compoziţie omogenă.

Se formează chifteluţele şi se dau prin pesmet, se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc. Se pot servi şi calde şi reci.


Poftă bună !


Zacuscă de fasole





Ingrediente:
1 kg fasole
3 kg ardei graşi roşii şi galbeni (sau kapia sau gogoşari)
500 g ceapă
500 ml ulei
500 g bulion
1-2 foi de dafin
boabe de piper
sare


Mod de preparare

Fasolea se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. Când e gata se lasă la scurs şi se dă prin maşina de tocat.

Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie pe jumătate. Se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor să se coacă cu grillul pornit (focul trebuie să vină de sus). Se scot când sunt gata, se presară sare pe ei şi se lasă la răcit (aşa se vor curăţa mai bine). Se taie cubuleţe.

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în ulei, după care se adaugă fasolea şi ardeii şi se ţin pe foc 1 oră. Apoi se adaugă bulionul şi se fierbe, la foc mic, amestecând încontinuu, până iese uleiul la suprafaţă. Se pun dafinul, boabele de piper şi sare.

Se toarnă în borcane sterilizate şi se fierbe pe baie de aburi 30 de minute. Dacă nu se foloseşte o oală cu fundul gros, se pot pune sub borcane ziare sau bucăţi de pânză.


Poftă bună !




Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino