Ardei umpluţi cu mazăre

duminică, 22 septembrie 2013




Ingrediente pentru 2 porţii:
2 ardei graşi mari
200 g mazăre
30 g orez
1 morcov
1 ceapă
1 lingură de bulion
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Mazărea, fiind congelată, se fierbe 7-8 minute, în apă clocotită cu sare.

Orezul se pune la fiert în apă multă cu sare, se găteşte conform instrucţiunilor de pe ambalaj. La sfârşit se scurge apa, dacă e nevoie.

Morcovul se dă pe răzătoare, iar ceapa se taie mărunt, bineînţeles după ce se curăţă şi se spală. Se pun la călit în ulei, după care se adaugă celelalte ingrediente, se amestecă şi se ţin pe foc 5 minute.

Se spală ardeii, se taie partea de deasupra şi se curăţă de seminţe. Se umplu cu compoziţia şi se pun la fiert 20 de minute.


Poftă bună !


Aripioare de pui umplute

Am văzut la televizor un bucătar că a făcut reţeta asta şi m-am pus şi eu pe treabă. E puţin de muncă, dar rezultatul e interesant şi delicios.

Am folosit partea superioara a aripioarei, cea mai cărnoasă. Nu vă mai plictisesc cu detalii, vă dau reţeta, fără cantităţi, faceţi cât de mult doriţi.




Ingrediente:
aripioare de pui
usturoi
bacon
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se spală aripioarele, se curăţă de pieliţă (mie nu îmi place deloc) şi se taie în 2. Se dezosează partea superioară (se poate folosi şi partea inferioară) şi se potriveşte de sare şi piper.

Se pun înăuntru bucăţi de usturoi şi feliuţe de bacon şi se închid cu scobitori. Se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei până se rumenesc. 


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino