Prăjitură cu iaurt şi cafea

luni, 23 septembrie 2013




Ingrediente:
300 g biscuiţi simpli
175 g unt
300 g iaurt
50 ml cafea
200 g frişcă lichidă
12 g gelatină
puţin lapte pentru înmuiat gelatina
50 g zahăr (sau mai mult, după gust)


Mod de preparare

Se sfărâmă biscuiţii şi se amestecă cu untul topit şi răcit. Se pun într-o tavă şi se presează foarte bine, formându-se astfel blatul prăjiturii. Se ţin la frigider 30 de minute sau la congelator 10 minute.

Gelatina se pune la înmuiat în puţin lapte. Se bate frişca (care a fost ţinuta la frigider). Se amestecă apoi toate ingredientele şi se aşează peste blat.

Se ţine la frigider 3 ore înainte de a fi servită.


Poftă bună !


Chec aperitiv cu bacon




Ingrediente:
150 g făină
100 ml lapte
100 g smântână
2 ouă
150 g bacon 
150 g caşcaval (sau orice brânză)
1 praf de copt
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se taie baconul feliuţe şi se prăjeşte în ulei până devine crocant.

Se bat ouăle cu smântâna şi laptele, se adaugă apoi făina şi praful de copt, caşcavalul tăiat cubuleţe, baconul şi se sărează şi piperează.

Se tapetează forma cu hârtie pentru copt şi se toarnă compoziţia. 
Se bagă la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 45 de minute.


Poftă bună !


Tartă sărată cu ceapă roşie şi cartofi



Ingrediente:
1 foaie de plăcintă
300 g ceapă roşie
3 cartofi
2 linguri de smântână
2 linguri de brânză rasă
1 ou
1 lingură de cimbru tocat (sau măghiran)
pesmet
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert întregi, se scot şi se sfărâmă cu furculiţa.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se pune la călit în ulei.

Se amestecă toate ingredientele şi se aşează compoziţia peste foaia de plăcintă, care a fost pusa într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară pesmet deasupra.

Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.


Poftă bună !

Supă cremă de leguminoase




Ingrediente pentru 4 porţii:
150 g mazăre uscată
150 g linte
200 g orez
300 g cartofi
2 cepe
3 morcovi
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Morcovii şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se pun la călit în ulei, apoi se adaugă cartofii, mazărea şi lintea, spălate foarte bine.

Se pune 1 litru şi jumătate de apă şi se fierbe, la foc mic, timp de 1 oră jumătate. Se pune sare şi piper, după gust. Se lasă apoi la răcit şi se pasează în blender.

Între timp se fierbe orezul în multă apă cu sare, iar la final se strecoară apa şi se amestecă orezul cu 2 linguri de ulei ca să nu se lipească boabele între ele.

Se aşează supa în farfurie şi se pune orez în mijloc.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino