Tort tiramisu

miercuri, 25 septembrie 2013






Blat

Ingrediente:
3 ouă
150 g zahăr tos
150g făină
150 g unt
încă puţin unt pentru uns tava
1 pliculeţ de praf de copt
1 pliculeţ de zahăr vanilat
1 cană mare de cafea pentru însiropat blatul
1 ceaşcă mică de cafea

Crema

Ingrediente:
200 g mascarpone
3 linguri de zahăr tos
200 g frişcă lichidă

Ornat

Ingrediente:
cacao
ciocolată


Mod de preparare:

Blat

Se freacă ouăle cu zahărul tos şi cel vanilat, apoi se adaugă untul topit şi răcit, făina amestecată cu praful de copt şi cernută, şi ceaşca mică de cafea. Se pune compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt.

Ca să iasă bine forma şi să se tapeteze mai uşor tava puteţi să faceţi aşa:
- se face conturul părţii de jos şi se decupează hârtia, apoi se unge cu unt ca să se lipească bine hârtia
- se măsoară dimensiunea marginii şi se taie fâşii din hârtie de aceeaşi dimensiune, se unge la fel cu unt şi se lipesc fâşiile de hârtie

Se pune la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 40 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit, apoi se taie în 2.

Crema

Se bate frişca lichidă. Brânza mascarpone se amestecă cu zahărul şi se pune peste frişcă amestecând încet de jos în sus, până se încorporează. Se ţine la frigider până se ornează tortul.

Ornat

Blatul se însiropează cu cafea. Crema se împarte în 2, jumătate se pune între blaturi, iar cealaltă jumătate se pune deasupra.

Se presară cacao şi ciocolată rasă. Se ţine la frigider 1 ora înainte de a fi servit.


Poftă bună !


Medalioane din coaste de miel






Ingrediente pentru 3 porţii:
6 coaste de miel dezosate
3 căţei de usturoi
pesmet
cimbru
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Carnea de miel se spală în apă rece cu puţin oţet, apoi se usucă. Se rulează şi în mijloc se pune câte un căţel de usturoi, se închide apoi cu scobitori.

Se sărează şi se piperează, după care se dă prin pesmet amestecat cu cimbru tocat şi se prăjeşte în ulei.
Se serveşte fierbinte cu garnitură de cartofi la cuptor, care se face aşa:

Ingrediente pentru 3 porţii:
12 cartofi mici
2 cătei de usturoi
ulei
sare
piper


Cartofii se curăţă, se spală şi se usucă. Se pun într-o tavă pentru cuptor şi se stropesc cu puţin ulei, se pune sare şi piper, şi usturoiul tăiat feliuţe.

Se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.


Poftă bună !





Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino