Prăjitură cu lapte bătut şi mere

duminică, 29 septembrie 2013




Ingrediente:
500 g lapte bătut
100 ml ulei de floarea soarelui
100 g zahăr tos
1 pliculeţ de zahăr vanilat
1 pliculeţ de praf de copt
3 mere
200 g făină
coaja de la 1 lămâie


Mod de preparare:

Merele se dau pe răzătoarea cu găuri mari şi se storc bine.

Se amestecă laptele bătut cu zahărul tos şi cel vanilat, şi cu uleiul. Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează în compoziţie. Se adaugă apoi merele rase şi coaja de lămâie şi se amestecă.

Se pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi se pune la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.


Poftă bună !


Saramura de pui




Ingrediente:
2 pui (cam de 1 kg fiecare)
1 căpăţână de usturoi
1 ardei iute verde
sare fină şi grunjoasă
piper


Mod de preparare:

Puii se spală, se usucă şi se taie, cu grijă, în 2 pe muchia pieptului. Pe piept şi pe pulpe se fac mici crescături cu un cuţit, se ung puii cu sare fină şi piper, după care se prăjesc pe grătar, cam 20 de minute pe fiecare parte (dacă puii sunt mai mari se ţin mai mult timp pe grătar).

Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte împreună cu 1 linguriţa de sare grunjoasă, se toarnă 100 de ml de apă calda şi se amestecă cu ardeiul iute tăiat rondele subţiri. Pentru un gust mai puţin iute se poate adăuga 1 roşie curăţată de pieliţă şi de seminţe şi tăiată cubuleţe mici.

Se toarnă saramura peste carnea fierbinte şi se serveşte cu mămăliguţă.


Poftă bună !






Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino