Ardei umpluţi cu vinete

luni, 30 septembrie 2013





Ingrediente pentru 2 porţii:
2 ardei graşi mari
1 vânătă mare
1 ceapă
1 felie de pâine înmuiată în apă
puţină făină
ulei 
sare
piper


Mod de preparare:

Vânăta tocată foarte bine se amestecă cu ceapa călită în ulei, cu felia de pâine înmuiată în apă şi stoarsă bine, cu sare şi piper.

Se spală ardeii, se taie partea de deasupra şi se curăţă de seminţe şi se umplu cu compoziţia. Într-o farfurie se pune puţină făină şi se trece partea de sus a ardeiului, astfel se va forma un căpăcel.

Se prăjesc în puţin ulei pentru puţin timp, apoi se pun într-o tavă pentru cuptor în care se pune puţin sos, care se face astfel:

Sos


Ingrediente:
200 g bulion
1 linguriţă de zahăr
2 linguri de făină amestecată cu 100 ml de apă
1 frunză de ţelină
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se pune bulionul la fiert cu frunza de ţelină tăiată mărunt, cu zahărul şi puţin ulei. Se adaugă făină, sare şi piper şi se fierbe sosul până se îngroaşă.

Se pun ardeii la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Se servesc calzi sau reci.


Poftă bună !
 


Penne cu ragu de legume

Cum mi-au rămas câteva din legumele de la plăcinta de legume, m-am gândit să le valorific şi aşa a ieşit această reţetă gustoasă şi lejeră.





Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g penne
1 ceapă
1 morcov
1 dovlecel mic
jumătate de ardei gras roşu
jumătate de ardei gras galben
jumătate de vânătă
2 roşii
pătrunjel
câteva frunze de busuioc
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Pennele se fierb în apă multă cu sare, când sunt gata se strecoară apa.

Între timp se pun la călit morcovul şi ceapa tăiate mărunt, după care se pun dovlecelul, vânăta, ardeii, roşiile, tocate la fel mărunt. Se călesc până devin crocante. La sfârşit se pun pătrunjelul, sare şi piper.

Se amestecă legumele cu pennele şi căteva frunze de busuioc.


Poftă bună !

"Plăcintă" de legume






Ingrediente:
1 cartof
1 dovlecel
jumătate de vânătă 
jumătate de ardei gras galben
jumătate de ardei gras roşu
1 roşie
3 linguri de pesmet
1 linguriţă de chimion
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Legumele se spală, se curăţă, se usucă şi se feliează.

Se unge o tavă cu ulei şi se aşează 1 strat de cartofi, 1 strat de dovlecel, 1 strat de vânătă, 1 strat de ardei, ultimul fiind de roşii. Se sărează şi piperează fiecare strat.

Se presară pesmetul amestecat cu chimion şi puţin ulei şi se pune la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru 40-50 de minute.

Se serveşte caldă, dar e la fel de bună şi rece; ca atare sau ca garnitură.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino