Salată de vinete cu legume

miercuri, 2 octombrie 2013




Ingrediente:
3 vinete
3 dovlecei mici
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
2 cartofi
1 ceapă
sare
piper


Mod de preparare:

Vinetele se spală şi se pun într-o tavă, se bagă la cuptor cu grill-ul pornit (focul trebuie să vină de sus), din când în când se mai întorc să se coacă bine.
Se scot şi se presară sare (se vor decoji mai bine) şi se lasă puţin timp la răcit. Apoi se decojesc şi se lasă la scurs pe un tocător într-o poziţie înclinată pentru a se scurge bine zeama amară din ele. Se toacă bine.

Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie pe jumătate. Se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor să se coacă cu grill-ul pornit. Se scot când sunt gata, se presară sare pe ei şi se lasă la răcit. Se toacă bine şi se lasă la scurs.

Cartofii şi dovleceii se curăţă de coaja şi se pun la fiert împreună, după care se taie mărunt şi se lasă la scurs. Ceapa se taie mărunt.

Se amestecă toate legumele, se sărează şi se piperează, după gust.


Poftă bună !

Hamburger de peşte




Ingrediente pentru 4 porţii:
600 g merlucius 
4 chifle
4 frunze de salata
2 roşii
2 ouă
1 lingură de cimbru
pătrunjel
pesmet
făină
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Peştele se spală, se usucă şi se taie bucăţele. Se pune în blender împreună cu cimbru, pătrunjel, sare şi piper.
După ce se pasează se împarte compoziţia în 4 părţi.

Se formează hamburgerul şi se dă prin făină, ou bătut şi pesmet.

Se prăjeşte în ulei, la foc mic, 4 minute pe fiecare parte.
Se serveşte cu maioneză sau sos tartar.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino