Ciocolată cu biscuiţi

joi, 3 octombrie 2013





Ingrediente:
500 g biscuiţi simpli
jumătate de pachet de margarină pentru copt
40 g nuci (sau alune fără sare)
30 g cacao
150 g zahăr tos
150-200 ml apă (depinde cât de moale vrem să iasă)
1 pliculeţ de zahăr vanilat
esenţă de rom
nucă de cocos


Mod de preparare:

Se amestecă cacao cu tot zahărul, se adaugă apa şi se pune pe foc. Se amestecă încet şi se adaugă margarina. Se lasă compoziţia la răcit.

Se toacă biscuiţii şi nucile si se adauga în compoziţie, se pune esenţă de rom. Se toarnă compoziţia pe un platou şi i se dă o formă dreptunghiulară şi se fac mici tăieturi cu un cuţit.

Deasupra "se ninge" cu nucă de cocos şi se ţine la frigider 2 ore înainte de servire.


Poftă bună !


Tort de mămăligă






Ingrediente:
300 g mălai
1,2 litri de apă
2 cartofi
300 g cârnaţi proaspeţi curăţaţi de pieliţă
300 g mix de ciuperci
1 ceapă
unt pentru uns tava
sare


Mod de preparare:

Se pune oala cu apă la fiert şi sare. Când fierbe apa se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă. Se fierbe, la foc mic, amestecând continuu pentru 10-15 minute. Mămăliga trebuie să iasă moale ca să fie pusă într-un poş de ornat.

Se căleşte ceapa şi se adaugă cârnaţii rupţi bucăţele şi ciupercile şi se lasă pe foc 10 minute. Cartofii se fierb întregi, după care se taie felii.

Se unge o tavă cu unt pe fund şi pe pereţi şi se pune un strat de mămăligă ca să iasă ca un blat, se acoperă şi pereţii cu ajutorul poşului şi se pun feliile de cartofi, deasupra cârnaţii şi ciupercile. Dacă rămâne mămăligă se poate folosi pentru ornat.

Se pune la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute până devine mămăliga crocantă.


Poftă bună !

Ciorbă de potroace acrită cu oţet






Ingrediente pentru 4 porţii:
300 g măruntaie de pui
părţile osoase de la un pui (gât, spate, aripioare)
1 praz
1 ceapă
2 morcovi
2 cartofi
1 bucăţică de ţelină
1 păstârnac
50 g orez
2 gălbenuşuri
oţet
verdeaţă tocată
sare 
piper


Mod de preparare:

Se pun părţile osoase la fiert, în apă cu sare, până când se desprinde carnea de pe os, se strecoară supa şi se păstrează. 

Măruntaiele se dau în clocot în apă sărată şi 3-4 linguri de oţet, pentru 2-3 minute, după care se lasă la scurs. Se curăţă de vene şi de pieliţe, după caz şi se taie cubuleţe mici.

Legumele se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se pun la călit, după care se adaugă orezul şi supa de la părţile osoase, se fierb legumele 10 minute. Se adaugă carnea şi măruntaiele şi se mai fierb 10 minute.

Se opreşte focul, se drege cu gălbenuşurile bătute, se acreşte cu oţet, se pun sare, piper şi verdeaţă tocată.


Poftă bună !




Hamburger vegetarian





Ingrediente pentru 3 porţii:
3 chifle de hamburger
300 g cartofi
1 ardei gras roşu
făină
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu sare, se scot, se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu găuri mari.
Ardeiul se coace la cuptor cu grillul pornit, după care se decojeşte, se taie mărunt şi se lasă să se scurgă bine.

Se amestecă toate ingredientele, se formează hamburgerii se dau prin făină şi se prăjesc în ulei, la foc mic, 2-3 minute pe fiecare parte, întorcându-i cu mare grijă să nu se rupă.

Sos vegetal

Ingrediente:
20 ml ulei de măsline
30 ml lapte de soia
câteva picături de zeamă de lămâie

Se bat bine ingredientele cu mixerul. Se înmoaie puţin chiflele în acest sos, care înlocuieşte maioneza.

Se servesc hamburgerii cu salată, roşii sau castraveţi în oţet.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino