Ruladă din carne tocată învelită în bacon

sâmbătă, 5 octombrie 2013






Ingrediente:
800 g carne tocată
1 ou crud
100 g pesmet
1 ceapă
3 ouă fierte tari
10 felii de bacon
pătrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Se taie ceapa mărunt, se căleşte şi se amestecă cu carnea tocată, oul crud, pesmetul, pătrunjelul tocat, sare şi piper.

Se pune compoziţia pe hârtie pentru cuptor şi se face o formă dreptunghiulară. Se aşează ouăle fierte şi se rulează cu ajutorul hârtiei.

Se înveleşte în bacon şi se pune la cuptorul încălzit la 160 de grade pentru 1 oră.


Poftă bună !


Supă cu găluşte de griş





Ingrediente pentru 2 porţii:
400 g carne de pui
2 morcovi
2 cartofi
1 ceapă
1 bucăţică de ţelină
1 bucăţică de păstârnac
sare
piper

Găluşte:
1 ou
6 linguri rase de griş
1 lingură de ulei
pătrunjel
jumătate de lingură de bicarbonat
sare
piper


Mod de preparare:


Se pun la fiert carnea şi legumele întregi, curăţate şi spălate, se pune sare. Când sunt gata se scot, iar legumele se taie cubuleţe mici şi carnea se scoate de pe os şi se toacă. Se strecoară supa şi se păstrează.

Se bate oul cu ulei se pune pătrunjel tocat, se adaugă câte o lingură din griş, "în ploaie" şi bicarbonatul. Se sărează şi se piperează.

Se pune supa iar pe foc, iar când fierbe se pun găluştele astfel: se iau 2 linguri se înmoaie în supa fierbinte; cu una se ia compoziţia, iar cu cealaltă se împinge compoziţia în supă.

Se fierb găluştele 7 minute pe fiecare parte, se întorc cu grijă, iar când se întorc se adaugă carnea şi legumele.


Poftă bună !




Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino