Ouă cu capac

luni, 7 octombrie 2013

Iată o reţetă care permite orice. Umplutura poate fi după preferinţă, eu m-am uitat în frigider şi am fost inspirată.





Ingrediente:
3 chifle
3 ouă ochiuri
ficăţei de pui fierţi
bacon
2 felii brânză topită
sare
piper


Mod de preparare:

Se taie partea de sus a chiflei şi se scoate miezul (care poate fi prăjit şi mărunţit, astfel iese pesmet).
Se presară piper şi se aşează într-o chiflă ficăţei fierţi, în alta bacon tăiat fâşii şi prăjit, iar în ultima feliile de brânză topită.

Se pune în fiecare chiflă câte 1 ou ochi, se presară sare şi se pune căpăcelul.
Se aşează într-o tava şi s pune la cuptorul încălzit pentru 3-4 minute.


Poftă bună !


Fasole bătută




Ingrediente:
500 g fasole
2 morcovi
2 cepe
6 căţei de usturoi
1 lingură de boia dulce
3-4 linguri de ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Fasolea se fierbe pe jumătate se adaugă morcovii şi 1 ceapă, se acoperă cu un capac şi se fierbe până se înmoaie bine. Se strecoară şi se pasează bine.

Se pune într-un castron şi se freacă cu telul încet, încet, adăugându-se din zeama în care a fiert, astfel devine ca o cremă pufoasă.

Usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu puţină apă calda, apoi se pune peste fasole. Se adaugă sare şi piper.

A doua ceapă se taie mărunt şi se pune la călit până devine aurie, se stinge focul şi se adaugă boia dulce.
Fasolea bătută se serveşte ca atare sau ca garnitură pentru afumatură.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino