Chifle

marți, 8 octombrie 2013





Ingrediente pentru 6 chifle:
450 g făină
50 g zahăr
25 g drojdie
1 ou
30 g unt
50 ml apă
seminţe de mac şi de susan
ulei
sare


Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în apă călduţa. Se pune făina într-un castron, se face în mijloc o gaura şi acolo se pun drojdia, jumătate de ou bătut, untul topit şi racit, zahărul, sarea şi 1 lingură de ulei.

Se frământă aluatul până devine elastic şi fără cocoloaşe. Se unge cu puţin ulei şi se acoperă cu un prosop şi se ţine la căldură 1 oră.

Se împarte aluatul în 6 părţi şi se formează biluţe. Se aşează într-o tavă cu hârtie pentru copt şi se unge cu cealaltă jumătate de ou bătut amestecat cu 2 linguri de apă. 

Se garnisesc cu seminţe de mac şi de susan şi se mai lasă, în tavă, 30 de minute, să mai crească aluatul.

Se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute. În cuptor, sub tavă se aşează o oală cu apă.


Poftă bună !




Supă cremă de cartofi






Ingrediente pentru 4 porţii:
6 cartofi
1 praz (doar partea albă)
1 gălbenuş
4 linguri de smântână
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert într-un litru de apă cu sare, se fierb 20 de minute.
Prazul se spală, se taie rondele şi se pune la călit în ulei.

Apoi se pun legumele în blender şi se pasează. Se pune iar supa la foc mic şi se mai fierbe 5 minute. Între timp se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi se adaugă în supă.

Se serveşte cu crutoane, piper şi pătrunjel, după gust.


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino