Farfalle cu fasole

marți, 15 octombrie 2013



Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g farfalle
200 g fasole (din conservă)
1 morcov
1 ceapă
2 roşii
50 g bacon 
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se taie baconul feliuţe şi se pune la prăjit, după care se adaugă ceapa mărunţită, morcovul ras, roşiile cubuleţe şi fasolea. Se amestecă timp de 3-4 minute. 

Pastele se pun la fiert în apă multă cu sare, se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se strecoară apa şi se amestecă cu prăjeala.


Poftă bună !


Orez cu dovlecei




Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g orez cu bobul lung
200 g dovlecei
1 ceapă
1 lingură de bulion
1 ardei iute
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie mărunt. Se pun la opărit în apă sărată, clocotită pentru 5 minute.

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit, apoi se adaugă dovleceii, bulionul, ardeiul iute şi sare, după gust.

Orezul se pune la fiert în apa în care au fiert dovleceii timp de 16-18 minute, apoi se strecoară apa. Se adaugă peste prăjeală şi se mai amestecă timp de 3-4 minute. Dacă e nevoie se mai pune puţină zeamă.


Poftă bună !




Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino