Escalop de viţel

marți, 29 octombrie 2013



Ingrediente pentru 2 porţii:
300 g felii foarte subţiri de carne de viţel
1 pahar de vin alb
1 pahar de apă
făină
unt
salvie
sare
piper


Mod de preparare:

Felii de carne se îmbracă în hârtie pentru copt şi se bat uşor (în acest fel nu se rupe fibra). Se sărează, se dau prin făină şi se prăjesc feliuţele una câte una în unt.

Apoi se pun toate în aceeaşi tigaie se toarnă vinul şi apa, se adaugă salvia, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă 30 de minute.
Piperul se adaugă când se aşează în farfurie.


Poftă bună !

Pitburger

Am văzut reţeta asta la televizor şi mi s-a părut interesantă. Bucătarul a numit preparatul pitburger, de la pită umplută cu hamburger.






Ingrediente pentru 3 porţii:
300 g carne tocată de vită
pătrunjel tocat, salvie tocată, rozmarin tocat (după gust)
3 felii brânză topită
1 roşie
frunze de salată
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Carnea se amestecă cu sare şi piper, cu verdeaţa tocată şi se formează hamburgerul. Tigaia grill se unge cu puţin ulei şi se prăjeşte hamburgerul cam 3 minute pe fiecare parte.

Se opreşte focul, se aşează câte o felie de brânză topită pe fiecare hamburger, se acoperă cu un capac şi se lasă 3-4 minute aşa să se topească brânza.

Se umple fiecare lipie cu frunze de salată, felii de roşii, se aşează hamburgerul, se pune ketchup şi maioneză după gust şi se inchide lipia.


Poftă bună !


Lipie de casă




Ingrediente pentru 3 lipii:
250 g făină
30 g grăsime
un praf de bicarbonat
1 linguriţă de ulei
100 ml apă
un praf de sare


Mod de preparare:

Într-un castron se pune făina, cernută în prealabil, amestecată cu bicarbonat. Se amestecă bine cu grăsimea şi uleiul, se adauga apa puţin câte puţin şi la sfârşit sarea.

Se acoperă cu un prosop şi se ţine la frigider 1 oră.

Se împarte compoziţia în 3 părţi, se fac biluţe, după care se întinde aluatul cu sucitorul astfel încât să iasă discuri de 3-4 cm grosime. Pentru a da forma rotundă se aşează o farfurie deasupra şi se taie după conturul farfuriei.

Se înţeapă cu o furculiţă şi se pun în tigaia, bine încinsă, fără ulei. Se coc 3-4 minute pe fiecare parte.


Poftă bună !




Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino