Supă de conopidă

vineri, 1 noiembrie 2013




Ingrediente pentru 3 porţii:
400 g conopidă
50 g orez
1 ou
100 g smântână
2 linguri de făină
pătrunjel tocat
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se desfac bucheţelele de conopidă, se spală şi se pun la fiert în 1,5 litri de apă clocotită cu sare, pentru 10 minute.

Se scoate conopida cu paleta şi se pune deoparte. În apă se pune orezul şi se fierbe conform instrucţiunilor, se adaugă iar conopida şi se mai dă în câteva clocote. 

Se amestecă oul cu smântâna şi făina şi se drege supa. Se serveşte cu pătrunjel tocat, piper şi ulei pus direct în farfurie.


Poftă bună !


Merclucius prăjit în aluat de bere




Ingrediente pentru 1 porţie:
200 g merlucius
100 ml bere
4 linguri de făină
1 căţel de usturoi
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se amestecă făina cu berea, se pune sare, piper şi usturoiul zdrobit,  trebuie să iasă ca un aluat pentru clătite.

Se dau bucăţile de merlucius prin acest aluat şi se prăjesc în ulei până devin aurii.  Se scot pe un şerveţel absorbant ca să se scurgă excesul de ulei.

Se serveşte cald.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino