Pui la cuptor cu garnitură de cartofi şi ardei

marți, 5 noiembrie 2013




Ingrediente pentru 4 porţii:
1 pui (cam 1,2 kg)
500 g cartofi
2 ardei graşi roşii mari
2 ardei graşi galbeni mari
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Puiul se curăţă de piele, se spală şi se porţionează. Se unge cu ulei, sare şi piper şi se aşează în mijlocul unei tăvi. 

Cartofii se taie felii pe lung, iar ardeii fâşii. Se pun apoi într-un castron, se pune ulei, sare şi piper şi se amestecă; după care se aşează in jurul puiului, în tavă.

Se acoperă tava cu folie de alumiu şi se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 1 oră.
Se serveşte cu pătrunjel tocat.


Poftă bună !





Ciorbă de merlucius acrită cu zeamă de lămâie




Ingrediente:
400 g merlucius
16 roşii cherry
1 căţel de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
o bucată mică de ţelină
zeama de la o jumătate de lămâie
pătrunjel
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Se toacă usturoiul şi pătrunjelul şi se pun la călit în ulei, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, 1litru jumătate de apă, peştele tăiat cubuleţe, zarzavatul dat pe răzătoare şi se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. 

Se drege de sare şi piper şi se acreşte cu zeamă de lămâie. 


Poftă bună !

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino