Conopidă cu şuncă presată

duminică, 10 noiembrie 2013




Ingrediente:
500 g conopidă
150 g şuncă presată
150 g caşcaval afumat
150 g sos bechamel
unt pentru uns tava
sare


Mod de preparare:

Conopida se pune la fiert în apă clocotită cu sare pentru 10 minute. Se scoate şi se lasă la scurs.

Se unge cu unt o tavă pentru cuptor şi se aşează conopida. Şunca şi caşcavalul se taie bastonaşe şi se acoperă conopida cu ele. Se toarnă sosul bechamel.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se pune la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.


Poftă bună !


Spaghetti cu sos pesto de pătrunjel alla Sophia Loren

Acest sos pesto l-a inventat Sophia Loren, pe când locuia în Statele Unite, pentru că îi lipsea foarte mult sosul pesto alla genovese.





Ingrediente pentru 2 porţii:
160 g spaghetti
50 g pătrunjel
30 ml ulei de măsline
8 roşii cherry
1 căţel de usturoi
3-4 capere
5-6 seminţe de pin
1 bucăţică mică de ceapă (cu aceeaşi greutate ca şi usturoiul)
2 file de anşoa
sare grunjoasă


Mod de preparare:

Se pun spaghetele la fiert în apă multă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. La sfârşit se scurge apa, iar dacă nu scurg foarte bine nu e nicio problemă, se leagă mai bine sosul.

Pătrunjelul se spală şi se usucă foarte bine, se toacă mărunt. Roşiile se taie în 2 şi se pun toate ingredientele la pasat în blender. Se amestecă sosul cu spaghetele.


Poftă bună !



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino