Lasagna cu şuncă presată

miercuri, 13 noiembrie 2013





Ingrediente pentru 4 porţii:
12 foi de lasagna
6 felii brânză topită
200 g şuncă presată
300 g sos bechamel
unt 
sare


Mod de preparare:

Şunca presată se taie felii şi se prăjesc în unt.

Foile de lasagna se fierb în apă multă cu sare şi neaparat câteva picături de ulei de măsline, ca să nu se lipească, timp de 5-6 minute (sau cât scrie pe ambalaj). Se pun câte 3-4 foi deodata şi se scot cu grijă să nu se rupă.

Se unge o tavă cu unt şi se pune 1 strat de foi de lasagna, primul strat să fie mai gros, 1 strat de sos bechamel, 1 strat de brânză topită, 1 strat de şuncă presată, 1 strat de foi de lasagna, având însă grijă să rămâna sos bechamel pentru ultimul strat de deasupra.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se pune la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino