Pui în sos de vin roşu şi ciuperci

marți, 26 noiembrie 2013




Ingrediente:
1 pui
100 g bacon
6 cepe
2 morcovi
2 căţei de usturoi
300 g ciuperci Champignon
500 ml vin roşu
pătrunjel
făină
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Puiul se spală, se curăţă de piele şi se porţionează. Se dau bucăţile prin făină şi se prăjesc în ulei, pe toate părţile. Se scot şi se pun deoparte.

În uleiul rămas se pune baconul tăiat feliuţe şi se prăjeşte până devine crocant. Apoi se adaugă 2 cepe tăiate mărunt, morcovul mărunţit, usturoiul tăiat feliuţe şi se călesc 5 minute.

Se pune iar puiul peste prăjeală, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 40 de minute. După acest timp se adaugă ciupercile tăiate felii, celelalte 4 cepe tăiate rondele, pătrunjel, sare, piper şi se mai ţine acoperit 15 minute.


Poftă bună !



Chec marmorat





Ingrediente:
4 ouă
50 ml apă
50 ml ulei
100 g făină
100 g zahăr tos
2 linguri de cacao
1 pliculeţ de praf de copt
1 pliculeţ de zahăr vanilat
esenţă de rom
1 praf de sare


Mod de preparare:

Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, până se topeşte zahărul, se adaugă apa, uleiul, făina - cernută în prealabil şi amestecată cu praful de copt.

Trei sferturi din compoziţie se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, iar restul se amestecă cu cacao. Compoziţia de cacao se aşează cu lingura în tavă.

Se pune la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute, iar în primele 20 de minute nu se deschide cuptorul, după acest timp se poate face testul cu scobitoarea.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino