Găluşte de cartofi

sâmbătă, 30 noiembrie 2013





Ingrediente:
300 g cartofi
100 g făină
1 ou
1 lingură de parmezan
ulei
sare
opţional: sos picant


Mod de preparare:

Cartofii se fierb întregi, cu coajă, în apă sărată, la foc mic pentru 20 de minute. Se scot, se lasă la răcit, se decojesc apoi se sfărâmă cu furculiţă. Se amestecă cu oul, făină, parmezanul şi sare.

Se iau bucăţi din compoziţie şi se fac rulouri groase de 3-4 cm, apoi se taie bucăţi din rulou şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 6-7 minute.

Se pot servi ca atare sau cu sos picant.

Se unge o tavă cu ulei, se pun găluştele şi sosul picant, se amestecă şi se pun la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 5 minute.

Se pot servi calde sau reci. Când nu se foloseşte sos pot fi garnitură pentru preparate cu sos.


Poftă bună !


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino