Tartă sărată cu brânză feta

miercuri, 18 decembrie 2013





Ingrediente:
brânză feta 200gr
măsline negre şi maro 100gr
roşii 150gr
ulei 90ml
lapte 90ml
2 oua
făină 220gr
praf de copt
piper
sare


Mod de preparare:

Măslinele şi roşiile se taie feliuţe, brânza cubuleţele.
     
Ouăle se amestecă cu laptele, uleiul, se pune făina amestecată cu praful de copt şi celelalte ingrediente. Cum măslinele şi brânza sunt destul de sărate, sarea se pune numai dacă este nevoie. Piperul se macină direct în compoziţie.
     
Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie (eu o folosesc mereu, aşa nu se prinde de tavă) şi se coace la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru 40 de minute.
     
Se serveşte caldă, dar este buna şi rece.


Poftă bună!     
     
     
     
    
     

Braziliană cu nuci şi ciocolată





Ingrediente:
făină 250gr
zahăr 150gr
unt 100gr
ciocolată 100gr
nuci 100gr
oua 4
praf de copt


Mod de preparare:

Ciocolată şi untul se topesc şi se lasă la răcit. Ouăle întregi se bat cu zahărul, se adaugă untul şi ciocolata, făina amestecată cu praful de copt şi la sfârşit nucile.

Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească bine înainte de a o tăia.

   

Poftă bună!

Pulpe de pui "bulgăreşti"

Această reţetă mi-a împărtăşit-o cu mare drag o prietenă bulgăroaică. Cantitatea de ardei era de în greutatea pulpelor (ardeii cântăriţi fără cotor şi seminţe), dar eu am avut în casă cam 200 grame. Rămâne la aprecierea voastră cantitatea. Vă garantez că e delicioasă.







Ingrediente:
6 pulpe de pui (partea superioară)
3 cepe
kaiser 100gr
ardei 200gr
roşii în bulion cubuleţe 200gr
smântână 200gr
margarină aproximativ 60gr
ardei iuţi uscaţi sau verzi
ulei 
sare 
piper
făină 

Mod de preparare:

Kaiserul tăiat feliuţe se prăjeşte în puţin ulei până devine crocant; se adaugă 2 cepe tăiate mărunt şi se călesc până devin "sticloase" (cum auzeam anumiţi bucătari), se pun ardeii tăiaţi felii şi roşiile şi se fierb împreună 15 minute în modul că se formează un sos.

Ceapa rămasă tăiată mărunt se căleşte în margarină, se adaugă pulpele date prin făină şi se rumenesc pe ambele părţi. Se acoperă cu apă, se sărează, piperează şi se fierb 30 de minute după care se uneşte sosul, ardeii tăiaţi foarte mărunt şi smântâna. Se fierb împreună pentru încă 10 minute.

E un fel de mâncare care se poate servi cald sau rece cu pâine, dar are mare căutare cu mămăliguţă.

   
Poftă bună!






Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino